Roketsan İleri Teknoloji Savunma Sistemlerini Eurosatory’de sergiliyor!

Roketsan, Paris’te düzenlenen Dünya’nın en büyük savunma sanayi buluşmalarından biri olan Eurosatory 2024’te yeni iş birliklerine imza atmayı hedefliyor.

60’ın üzerinde ülkeden 1.700’ün üzerinde katılımcıya ve 96 ülkeden 250’ye yakın delegasyona ev sahipliği yapan Eurosatory 2024 kapılarını ziyaretçilere açtı. 17-21 Haziran tarihlerinde Paris’te düzenlenen ve 60 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlaması beklenen Eurosatory 2024’e, Türkiye’nin önde gelen savunma ve teknoloji şirketlerinden biri olan Roketsan da son teknolojiye sahip ürünleriyle katılarak gövde gösterisi yapıyor.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Eurosatory 2024’e katılımları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Dünya’nın çeşitli coğrafyalarına yönelik artan ihracat rakamlarımızla dünyanın önde gelen firmaları ile rekabet ediyoruz. Bugün de Dünya’nın en büyük savunma sanayi fuarlarından birisi olarak gösterilen Eurosatory’de uzman ekibimizle katılıp önemli görüşmeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin savunma sanayi alanında yükselen konumuna dikkat çeken İkinci, “NATO standartlarına uygun olarak geliştirdiğimiz son teknolojiye sahip ürünlerimiz birçok ülkenin envanterine girmeye devam ediyor.

Öncü teknolojimizle ürettiğimiz sahada başarısı kanıtlanmış birçok mühimmatımız üstün performanslarıyla rakiplerinin önüne geçiyor. Eurosatory 2024 bize ürünlerimizi özellikle Avrupa ülkelerine daha çok tanıtma fırsatı sunuyor. Bu anlamda başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok coğrafyasından karar vericilerin katıldığı fuardan yeni iş birlikleriyle döneceğimize inanıyoruz” diyerek sözlerini sürdürdü.

Roketsan, Eurosatory 2024’teki standında; Mini Akıllı Mühimmat ailesinden MAM-C, MAM-L IIR ve MAM-T IIR’ı, hassas güdümlü mühimmatlardan TEBER Güdüm Kiti ve LAÇİN Güdüm Kiti’ni, tanksavar ailesinden Kısa Menzilli Tanksavar Silahı KARAOK, Orta Menzilli Tanksavar Silahı OMTAS ve Genişletilmiş Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi UMTAS-GM’yi, hava savunma füzelerinden SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, HİSAR-O Orta İrtifa Hava Savunma Füzesi’ni, kara sistemlerinden TRLG-122 ve TRLG-230 Füzesi’ni ve ÇAKIR Seyir Füzesi’ni beğeniye sunuyor.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir