Kripto Balinaları, O 3 Altcoin ile Büyük Kârda!

Son 24 saat içinde kripto para piyasası, meme coin’lerde yaşanan dalgalanmalarla sarsıldı. Büyük yatırımcılar, bu dalgalanmalardan büyük kârlar elde ederken, bazı yatırımcılar ise önemli kayıplar yaşadı. İşte yatırımcıların odağındaki altcoin projeleri ve işlemleri…

Yatırımcı, efsanevi traderın geri dönüşüyle kâra geçti

Yaklaşık 3 ay önce Solana tabanlı GME isimli bir meme coine yatırım yapan ve ardından gelen ciddi düşüşlerle zarara geçen bir yatırımcı, Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere TheRoaringKitty’nin geri dönüşüyle kurtardı. On-chain analiz platformu Lookonchain’den gelen verilere göre, bu yatırımcı 3 ay önce 408 bin dolar değerinde 4.086 SOL karşılığında 69 milyon GME satın almıştı. Yaşanan %90’lık düşüşe rağmen satış yapmayan yatırımcı, GameStop (GME) olayına öncülük eden TheRoaringKitty’nin 3 yıl sonra geri dönüşüyle birlikte yaşanan pump sayesinde 282 bin dolar kara geçti.

Pepe balinaları karlarını geri çekmeye başladı

Diğer yandan, ciddi miktarda kar eden Pepe (PEPE) balinaları, satış işlemlerine başladı. On-chain analiz platformu Spot On Chain’in verilerine göre, 2 büyük kripto para balinası Pepe özelinde kar satışına başladı. “0x647” cüzdan adresli erken dönem PEPE balinası, kısa süre önce kripto para borsası Binance’e 2,69 milyon dolar değerinde 250 milyar PEPE yatırdı. PEPE’den yaklaşık 4,8 milyon dolar kar eden bu balinanın elinde halen daha 424 bin dolar değerinde 42,4 milyar PEPE bulunuyor. Bir diğer balina “0xa4f” ise 123 milyar PEPE satarak 1,31 milyon doları cebine koymayı başardı. Bu balina sadece 3 gün içerisinde 223 bin dolar kar elde etti. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %24 yükseliş sergileyen PEPE, yazım esnasında 0,0000109 dolardan işlem görüyor.

Altcoin projeleri Lido (LDO) ve PEPE’de balina hareketliliği

14 Mayıs’ta, @ai_9684xtpa tarafından yapılan bir izlemede, 15 saat önce bir balina/kurum, 7 milyon LDO’yu (yaklaşık 13,01 milyon ABD Doları) Coinbase’e transfer etti. Hepsi satılsaydı, kar 2,17 milyon ABD Doları olacaktı. Lookonchain’in izleme verilerine göre ise 12 saat önce bir yatırımcı 1,86 milyon USDC’yi 195 milyar PEPE ile takas etti ve şu anda 236.000 dolarlık bir kâr elde ediyor.

Meme coin’ler son zamanlarda yüksek oynaklık ve belirsizliklerle öne çıkıyor. Bu durum, bazı yatırımcılar için büyük kazanç fırsatları sunarken, diğer yatırımcılar için önemli kayıplara yol açabiliyor. Balinaların bu piyasadaki hareketleri, fiyatlar üzerinde önemli bir etkiye sahip olabiliyor. Bu nedenle, yatırımcıların meme coin’lere yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmaları ve riskleri göz önünde bulundurmaları önem taşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir