Hem ilçe hem büyükşehir belediyesi hem de bakanlık “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” için devreye girdi

Şişli Belediyesi, 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanında yapımı devam eden rezidans inşaatındaki denetimlerinde uygunsuzluklar tespit etti. 26 Nisan’da mühürlenen rezerv yapı alanı için bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti.

UTK KARARI ALINMADI

İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü, projede ulaşım açısından gerekli olan UTK kararının alınmadığını belirledi.

Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu kararı gereği İBB ekipleri, dün Merkez Mahallesi 10619 ada 3 parselde bulunan inşaat alanına araç giriş ve çıkışlarını beton bariyer koyarak engelledi.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NİN MÜCADELESİ KARŞILIK BULDU

Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü de konuya ilişkin Şişli Belediyesi’nin başvurusu üzerine ilgili inşaat şirketi olan Taşyapı firmasına bir yazı gönderdi. İl Müdür Yardımcısı Yalçın Türkoğlu imzalı 10 Mayıs 2025 tarihli yazıda “10619 ada 3 parsel sayılı taşınmazda herhangi bir inşai faaliyette bulunulmaması, ayrıca yapının ruhsata uygun hale getirilmesi veya proje tadiline ilişkin gerekli işlemlerin ivedilikle yapılarak tarafımıza sunulması hususunda gereğini rica ederim” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nün söz konusu kararında aynı firmanın rezerv yapı alanının karşısında bulunan ve yapımı devam eden 10628 ada 1 parseldeki inşaat projesine ilişkin kararı da dikkat çekti. Buna göre “Şantiye Giriş-Çıkışı Geçici Sirkülasyon Projesi’nin İptali” kararı gereğince ilgili inşaat alanının giriş ve çıkışına da beton bariyerler konuldu.

ODATV ŞİŞLİ KAYMAKAMININ TEHDİTLERİNİ YAZMIŞTI

Söz konusu inşaat belediye tarafından iki kez mühürlenirken Kaymakam Ahmet Gazi Kaya’nın belediye yetkililerini yetki aşımıyla suçladığı, yetkilileri soruşturma açmakla tehdit ettiğini bu esnada ilgili firma avukatlarının da kaymakamlıkta bulunduğunu yazmıştı. Şişli Belediyesi yetkilileri Kaymakamlıktan ayrılırken firma sahibinin de Kaymakamlığa giriş yaptığı aktarmıştı.

Şişli’nin Kanal İstanbul’u kimin elinde: Kaymakamdan tehditGüncel

NE OLMUŞTU

Taşyapı’ya ait inşaat incelemelerinde projeye aykırı çalışmalar yapıldığını belirleyen ekipler, 12 milimetre çapında olması gereken bazı demirlerin 10 milimetre olarak kullanıldığı, iksa kazıklarının uygulama sırasında değiştirilerek, proje dışına çıktığını belirledi. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, seçim öncesinde 19 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla 6306 sayılı kanun kullanılarak 24 bin metrekarelik alanın dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzasıyla rezerv yapı alanı ilan edildiğini kamuoyuna duyurmuştu. Göreve geldiğinde, “Bu çevre katliamına izin vermeyeceğim” diyen Başkan Şahan, rezerv yapı alanındaki inşaatta usulsüzlükleri ve kente vereceği hasarı gözler önüne sermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir