Alev savaşçılarına Bayraktar desteği

Kenan GÜRBÜZ

Orman Genel Müdürlüğü orman yangınlarıyla etkin mücadele için insansız hava araçlarını (İHA) kullanmaya devam ediyor. Bu yıl, 14 adet İHA Türkiye’nin farklı bölgelerindeki ormanları 7/24 gözetleyerek yangınların tespit edilmesi ve kontrol altına alınmasında kritik rol oynayacak.

Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, muhabirimize Orman Yangınları ile mücadele de önemli ve kritik öneme sahip Bayraktar TB2 İHA’lardan bir tanesinin Orman Yangınları açısından riskli bir bölge olan Muğla’da görev yapacağı bilgisini verdiler.

ÖZEL EĞİTİMDEN GEÇTİLER

Muğla’da görev yapacak İHA pilotlarının da özel bir eğitimden geçtiği ve İHA’nın Bodrum Milas Havalimanında konuşlu olacağı öğrenildi. Orman Genel Müdürlüğü, İHA’ları bu kapsamda kullanan dünyadaki iki ülkeden biri olma özelliğini taşıyor.

Bayraktar TB2 İHA’larını daha etkili kullanabilmek amacıyla orman Genel Müdürlüğü personelinden seçilen 7 pilot, 11 faydalı yük operatörü ile birer mekanik ve elektronik teknisyeninden oluşan ilk grup eğitimlerini tamamlayarak yangın sezonu ile birlikte görevlerine başladı.

İHA’ları kullanacak olan uzman personelleri, orman yangınlarının erken tespiti, izlenmesi ve kontrol altına alınması gibi önemli görevlerde yer alıyor. İHA’lar, yangın alanlarının görüntülenmesi, haritalandırılması ve yangının yayılma hızının belirlenmesi gibi kritik görevlerde kullanılıyor. Muğla’da göreve başlayan Eğitimli İHA personeli, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edilmesine katkı sağlayarak doğal kaynakların korunmasına da yardımcı olacak.

MUĞLA’DA ORMAN HAVACILIK İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Muğla’da Orman Havacılık İşletme Müdürlüğü kurulması ile ilgili kararname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Önümüzdeki günlerde Muğla’da Orman Havacılık İşletme Müdürlüğü’nün açılması ile bölgedeki orman yangınlarıyla mücadelede havadan müdahale kapasitesini artıracağı ve daha hızlı, etkili müdahale imkânlarını sağlayacağı öğrenildi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir